Constructief gesprek tussen club en supportersverenigingen

Dinsdagavond hebben bestuur en directie van Heracles Almelo een constructief gesprek gehad met de besturen van de supportersverenigingen BiancoNero, Hart voor Heracles en Black & White Army Vriezenveen. Daarnaast was er ook een afvaardiging van het voormalige sfeerteam BTE aanwezig. Tijdens het overleg zijn allereerst de gebeurtenissen bij de wedstrijd Cambuur Leeuwarden – Heracles Almelo besproken. Hierbij zijn beelden getoond en alle aanwezigen waren het erover eens dat er zaken zijn gebeurd die niet door de beugel kunnen en zeker niet voor supporters van Heracles Almelo. De club zal de onafhankelijke commissie stadionverboden geen verzoek doen om de voorlopig opgelegde stadionverboden in te trekken en deze zullen dan ook gehandhaafd blijven.

Vervolgens werd de thuiswedstrijd tegen FC Twente geëvalueerd. In het verleden zijn er afspraken gemaakt tussen de supportersverenigingen en de club over gedrag op de hoofdtribune en dat is tijdens de derby door beide partijen niet volledig ingevuld. De afspraken met elkaar zijn weer aangescherpt en worden bij de eerstvolgende thuiswedstrijd al uitgevoerd. De club zal er bij de voorzitter van de onafhankelijke commissie stadionverboden op aandringen om de voorlopige verboden naar aanleiding van de wedstrijd tegen FC Twente in te trekken, totdat de commissie stadionverboden hierover een definitieve uitspraak doet. Heracles Almelo zal zich ervoor inspannen om het proces te verkorten zodat deze commissie in de toekomst sneller tot een uitspraak kan komen. 

Daarnaast is er geconstateerd dat er ruis zit tussen supporters en club door artikelen die verschenen zijn in de diverse media. Bepaalde passages worden door supporters aangezien als citaten en op die manier zwaarder geïnterpreteerd. Voorbeeld hierin is dat er bij de wedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden in de media heeft gestaan dat er stewards van Heracles Almelo gemolesteerd zijn. Er zijn zaken gebeurd die absoluut niet door de beugel kunnen, stewards zijn absoluut onheus bejegend, maar er is geen zwaar lichamelijk letsel bij stewards aangericht.

Overigens zijn er gesprekken gaande met oud-speler Peter Reekers om namens Heracles Almelo de sociaal maatschappelijke projecten op te pakken in het kader van de stichting Heracles Scoort voor Iedereen. De oud verdediger zal zich in deze functie ook tussen de supporters begeven. Naar verwachting wordt de overeenkomst met Peter Reekers deze week afgerond. Zoals bekend is Jos Scholts veiligheidscoördinator en Kris van der Elst supporterscoördinator. Alle partijen hebben een goed gevoel overgehouden aan het overleg van gisteravond en zullen er samen voor zorgen dat Heracles Almelo de veilige, laagdrempelige en familiaire club blijft waar het om bekend staat. 

U, jij en ik, wij zijn Heracles!


Reacties zijn niet mogelijk.